Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected] Цената на медицинските консумативи е нерегулирана и

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg Цената на медицинските консумативи е нерегулирана и
Коментари Харесай

Здравен икономист: Цените на медицинските консумативи като маски и дезинфектанти могат да бъдат всякакви, те не са регулирани

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected] 

Цената на медицинските консумативи е нерегулирана и зависи от търсенето и предлагането. Вследствие на огромното търсене през последните дни, тази стока се изразходи на пазара, няма задоволителни количества и цената се повишава. Така че тук детайлът е по-скоро пазарен. Трябва да се обезпечат маски и защитни средства за хората на първа линия - лекари, медицински сестри, зъболекари и фармацевти. След това идва популацията чак. Това разяснява в ефира на Нова тв здравният икономист Аркади Шарков.

Пределната цена на този вид консумативи в действителност по закон няма. Може да се продава дезинфектант и за 1000 лв., само че сега при търговците въобще ги няма тези консумативи, уточни той.

Лекарствата обаче е по-различно. Тези, които не са по лекарско наставление - при тях има по този начин наречените пределни цени. Т.е. тяхната цена се качва единствено с растежа на инфлацията. При медикаментите по лекарско наставление цените са пределни и аптеките не могат да вземат решение за цената на тези артикули. Цената им е избрана от държавния регулатор, изясни той.

 

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР